Artikel 26 van 34

Rozemarijn essentiële olie - Fragrance of Life - Rosmarinus officinalis - 10 ml.

€ 12,95 (inclusief btw)

Pure essentiële olie van hoge, therapeutische kwaliteit. Speciaal geselecteerd door Marlou op puurheid.

Deze informatie is puur voor persoonlijk gebruik. Het is niet de bedoeling dat de informatie gebruikt wordt voor eigen websites, blogs, workshops, voor eigen bedrijven alsook MLM bedrijven zoals Doterra, Young Living en anderen.

Rosmarinus officinalis ct. Cineool

Rozemarijn komt van de latijnse woorden Ros-dauw en Marinus, zee, dauw van de zee.

Van de familie der Lamiaceae, de lipbloemigen.

Veel Rozemarijn wordt geteeld in Marokko, Frankrijk, Spanje, Zuid Afrika en Tunesie.

De olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de bloeiende bloemtoppen.

De kleur is doorzichtig, helder tot lichtgeel.

De geur is fris, sterk, kruidig.

Van Rozemarijn zijn verschillende Chemotypen, dat wil zeggen dat al naar gelang de plaats waar Rozemarijn groeit, in de bergen, aan de zee, in het wild of dat ze gecultiveerd is, ze verschillende chemische stoffen bevat. De klimatologische leefomstandigheden van de plant, licht, de soort grond, temperatuur, vochtigheid, hoogte, zijn dus van grote invloed op welke stoffen Rozemarijn bevat.

Er zijn ongeveer 6 Rozemarijnsoorten, te weten ct, Chemotype 1,8 Cineool, ct . Kamfer, ct. Verbenon, ct. a-Pineen en ct. Bornyl acetaat.

Een essentiele olie met een behoorlijk gehalte aan 1,8 Cineool mag niet gebruikt worden in de buurt van het gezicht of luchtwegen van kinderen onder de 5 jaar.

ook wordt aangeraden olien die rijk zijn aan 1,8 Cineool niet door kinderen inwendig te laten gebruiken. Sowieso is het aan te raden om essentiele olien niet oraal in te nemen tenzij onder leiding van een ervaren Therapeut.

ct. Verbenon kan een neurotoxine zijn wanneer het inwendig gebruikt wordt door het hoge Kamfergehalte

Hetzelfde geldt voor ct. Kamfer

Rozemarijn is mild pijnstillend, helpt slijm uit het lichaam te verwijderen, antibacterieel, schimmelwerend vooral bij Candida albicans, ontstekingswerend, anti-rheumatisch, antispasmodisch, antiviraal, slijmoplossend, digestif, spierontspannend, antiseptisch.

Voor de luchtwegen is Rozemarijn erg geschikt, bij sinusitis, teveel slijmproductie, bronchitis, verkoudheid en griep, verstopping door vernauwde luchtwegen. Bronchitis, longontsteking, tuberculose, kinkhoest.

Bij opgeblazenheid en gasvorming in maag en darmen, bij niet optimale spijsvertering.

Bij spierpijnen, stijfheid en vermoeidheid.

Bij een slecht geheugen, of wanneer je hoofd in een "mistwolk' zit en je niet goed en helder kunt denken, wanneer het mentale vermogen niet optimaal werkt. Bij zenuwpijnen.

Bij rimpels en lidtekenweefsel, voor haargroei.

Bij depressie, geirriteerdheid,stress, spanning.

Bij chronische vermoeidheid en vermoeidheid in z'n algemeenheid, bij grote fysieke of mentale inspanning, helpt om helder te denken.

Onderzoek naar Rozemarijn ct. 1,8 Cineool via de huid heeft uitgewezen dat deze olie een stimulerend effect heeft waarbij deelnemers zich alerter, levendiger, meer aanwezig voelden.

Veilig voor Zwangere vrouwen en zij die borstvoeding geven.

Voor kinderen onder de 5 jaar niet veilig, dit is het advies van het New York Insitute of Aromatherapy, waar ik de opleiding bij volg maar sommige andere aromatherapeuten geven aan dat het beter is om onder de 10 jaar geen Rozemarijn te gebruiken.

Voor katten, honden en vogels is Rozemarijn veilig en te gebruiken bij luchtwegproblemen en bijvoorbeeld kennelhoest. In mengsels van 3 olien, in verdampers zijn goede resultaten geboekt. Ze werkt ook tegen verschillende insecten en is leverbeschermend.

Altijd verdunnen, olie niet zomaar inwendig gebruiken tenzij op advies van een ervaren therapeut.

3 jaar houdbaar

 

 

 

 

© 2017 - 2024 Marlou's Garden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel