Vorige Artikel 18 van 26 Volgende

Pepermunt essentiële olie - Fragrance of Life - Mentha piperita - 10 ml.

€ 14,95 (inclusief 21% btw)

Pure essentiële olie van hoge, therapeutische kwaliteit. Speciaal geselecteerd door Marlou op puurheid.

Deze informatie is puur voor persoonlijk gebruik. Het is niet de bedoeling dat de informatie gebruikt wordt voor eigen websites, blogs, workshops, voor eigen bedrijven alsook MLM bedrijven zoals Doterra, Young Living en anderen.

Mentha piperita

Mentha x piperita, Pepermunt, een heerlijke, ouderwetse tuinplant waar de bijtjes gek op zijn en die, als je niet uitkijkt, vrolijk door je hele tuin wandelt. 
Hij behoort tot de Lamiaceae, de lipbloemigen.
De voedingsindustrie heeft behoorlijk van deze plant gebruik gemaakt voor aller hande producten tot aan de beroemde "pepermuntjes" toe, met of zonder afdruk van Koningin Wilhelmina. Omdat er op zeker moment zoveel vraag naar pepermuntolie was hebben mannetjes in witte jassen in hun laboratorium synthetisch de substantie nagemaakt, veel goedkoper maar helaas niet gezonder!

Veel olie komt uit Frankrijk, Engeland en Amerika. 

Ze wordt gewonnen door stoomdestillatie van de bladeren.

De kleur is licht geel, helder.

De geur, fris, menthol, koel, sterk, zuiver.


Pepermuntolie kan onze gezondheid en welzijn bevorderen, kies wel voor een zuivere olie, wat de goedkopere olien betreft; je vind onder de 9 euro echt geen betrouwbare, zuivere olie.
Pepermunt kan helpen bij: spier en gewrichtspijn, bij migraine en ook spanningshoofdpijnen. Pepermunt is verkoelend, energie-gevend, helpt bij misselijkheid en wagenziekte.

Kan helpen bij hooikoorts en is slijmoplossend bij luchtwegproblemen, bronchitis, slechte adem, sinusitis, hoestkrampen,verkoudheid, vastzittend slijm, griep.

Pepermunt is inzetbaar bij krampne van het maag-darmkanaal, opgeblazenheid, overgeven, maagkrampen, Spastische dikke darm, colitis, dispepsie.
Pepermunt is antibacterieel, anti-viraal en een antioxidant.

Pepermunt kan helpen bij een trage circulatie, soms samen met Zwarte Peper en Rozemarijn, helpt bij spataderen en de ziekte van Raynaud.

Bij spierspasmen, spier stijfheid, gespannen spieren, rheumatische pijnen, fybromyalgie, arthritis, verstuikingen en kneuzingen, Plantaire fascitiis, carpaal tunnel syndroom, Ischias, bursitis, kan zwelling en pijn verminderen.

Bij Mentale vermoeidheid, gordelroos, spannings-hoofdpijn, migraine, neuralgie, shock trauma.

Bij problemen met de menstruatie en pijnlijke menstuatiekrampen.

Psychich helpt Peprmunt bij vermoeidheid, maakt het hoofd leeg, werkt stimulerend en opwekkend, helpt bij het niet leuk vinden van bewegen en sport, nerveuze deressie, apathie, lethargie, helpt bij concentratie, vooral in combinatie met Rozemarijn.

 Waarschuwing: Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 en een half jaar!!!!
Direct op de huid aanbrengen wordt sterk afgeraden, vooral op de rug of borst.
Er is risico op apneu; het strottenhoofd en de bronchien kunnen samentrekken waardoor er ademhalingsproblemen kunnen ontstaan waaronder een vertraagde ademhaling.
Sommige aromatherapeuten raden het gebruik van Pepermuntolie voor kinderen onder de 12 jaar af.
Inname van Pepermuntolie is alleen aan te raden in speciaal gecoate capsules maar uit onderzoek blijkt dat het maagdarmstelsel geiririteerd kan raken.

Onder leiding van een Therapeut zou pepermuntolie oraal gebruikt kunnen worden maar niet voor mensen met galblaasinfectie of leverproblemen of problemen met maagzuurproductie.


Inhaleren van enorme hoeveelheden Menthol kan leiden tot duizeligheid, verwarring, spierzwakte, misselijkheid en scheelkijken.
De info vanaf de waarschuwing komt uit onderzoeken en ervaring vanuit de Aromatherapie.
Ook Pepermuntolie in blends van allerlei bekende merken kan problemen veroorzaken. Vooral met kinderen zeer voorzichtig zijn.
Pepermuntolie ruikt sterk dus voorzichtig zijn in de buurt van katten en honden, het is niet giftig voor ze. Zorg voor voldoende ventilatie en dat dieren bij een geurbron weg kunnen.


Pepermuntolie altijd verdunnen in een carrier/draag-olie, zoals kokos of Olijf. Voor gebruik in een vernevelaar is Pepermunt goed te mengen met Citroen, Laurier of Salvia Sclarea/Scharle

© 2017 - 2020 Marlou's Garden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel