Vorige Artikel 25 van 26 Volgende

Wierook (wild) essentiële olie - Fragrance of Life - Boswellia carteri - 10 ml.

€ 39,95 (inclusief 21% btw)

Pure essentiële olie van hoge, therapeutische kwaliteit. Speciaal geselecteerd door Marlou op puurheid.

Deze informatie is puur voor persoonlijk gebruik. Het is niet de bedoeling dat de informatie gebruikt wordt voor eigen websites, blogs, workshops, voor eigen bedrijven alsook MLM bedrijven zoals Doterra, Young Living en anderen.

Boswellia carteri, soms ook Boswellia sacra genoemd.

Wierook/Olibanum

Van de familie der Burceraceae.

Veel Wierook komt uit Somalie, Ethiopie, India, Noord Afrika en Oman.

Wierook is een hars/olie die al in de oudheid werden gebruikt, ze was in die tijd, net als Mirre zo kostbaar dat haar waarde vergelijkbaar was met goud. Vandaar dat baby Yeshua, Wierook, Mirre en Goud als geschenken kreeg die een Koning waardig waren. Ze was tevens erg waardevol in het zuiveren van de lucht, bij wonden verzorgen en bracht door de geur de spirituele aanwezigheid van God. God had voor de Tabernakel en later de Tempel al voorgeschreven dat Wierook in het Heilig reukwerk gebruikt moest worden. Wierook was dus bij uitstek een geur die mensen associeerden met de Tempel-Het Priesterschap-God-Heiligheid-Spiritualiteit. Bovendien had Wierook een hele praktische werking in het reinigen van de lucht.

De Egyptenaren gebruikte Wierook als rookoffer aan de goden en bij het balsemen van de doden en het zuiveren van de lucht in tempels en woonverblijven. Het werd ook cosmetisch gebruikt in gezichtsmaskers.

De oude Grieken gebruikten wierook en Hippocrates beschrijft het gebruik ervan als geneesmiddel.

De olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de melkkleurige harsdruppels die uit de bast van de kleine boom/struik komen. Door in de bast te kerven gaat de struik 'huilen"en vormt melkkleurige druppels die de wond afdichten en bescheren tegen infectie.

De kleur is lichtgeel tot helder.

De geur is fris, aards, houtig.

Wierook is antibacterieel, antischimmel, ontstekingswerend, antimicrobieel, antioxidant, zenuwversterker, immuunsysteemversterker.

Bij opgezwollen gewrichten, spier en gewrichtspijnen, rheumatische klachten, arthritis.

Bronchitis, bijholteontstekingen, asthma, verkoudheid, griep.

Verzorging van de rijpe huid, bij rimpels, lidtekenweefsel, wondgenezing bijvoorbeeld bij het weghalen van hechtingen, eczeem, psoriasis, acne, ontstoken huid, mee-eters, pukkels, netelroos, verzachtend en verzorgend bij droge, geirriteerde huid, bij striae.

Bij onrust en angst, bij lichte depressie, helpt de gedachten tot rust te brengen, meditatief inspirerend, bij gebrek om te kunnen focussen.

De Olie wordt onderzocht in het gebruik bij kanker en er zijn mensen die Wierookolie succesvol hebben gebruikt bij de aanpak van hersentumoren, wel altijd samengaand met een uitgebreide aanpassing van levensstijl: gezond en biologisch eten, drinken, juicen, rust, frisse lucht, ontgiften en bewegen en aanpakken van emotionele problemen.

Bij Kanker wordt veelal de hars gebruikt, die bevat de meeste kankerwerende stoffen, je kunt de hars kouwen als kauwgom.

Wierook bevat veel Monoterpenen, waardoor de olie absoluut donker en koel (koelkast)bewaard moet worden. Als dat niet gebeurt kan de olie gaan oxideren en wordt onbruikbaar om nog op de huid of voor verdamping gebruikt te worden. In schoonmaakmiddelen kan deze nog wel gebruikt worden.

De olie is ongeveer 1-3 jaar houdbaar.

De olie is bijzonder veilig voor iedereen alsook voor alle dieren.

Volgens Melissa Shelton, holistische derenarts met een uigebreide ervaring in het gebruik van Essentiele olien bij dieren is Wierook een van de belangrijkste en meest gebruikte olien in de dierenwereld. Vooral bij allerlei vormen van kanker, tumoren, cysten, gedragsproblemen, hersenaandoeningen, aanvallen, autoimmuunziekten en de reparatie van DNA.

Wierook wordt gezien als een 'Levenskracht-olie'. Ze zet Wierook ook veel in bij het overgaan/transitie van een dier, wanneer een dier op het punt staat dood te gaan of ingeslapen moet laten worden. Aan de andere kant is Wierook inzetbaar bij iedere situatie die bij de geboorte van dieren te maken heeft, alle soorten dieren, verdampen is een goede optie. Dit geldt ook bij de geboorte van mensen.

Wierook lijkt de kracht van andere olien te versterken en heeft daardoor een synergistische werking.

Synergie: het versterken van de onderlinge werking van olien wanneer 2 of 3 olien vermengd worden.

Altijd essentiele olie verdunnen.

Deze voorlichting is alleen voor informatieve doeleinden, bij ziekte je huisarts raadplegen.

 

 

 

 

 

© 2017 - 2020 Marlou's Garden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel