Vorige Artikel 24 van 26 Volgende

Tea Tree essentiële olie - Fragrance of Life - Melaleuca alternifolia - 10 ml.

€ 13,95 (inclusief 21% btw)

Pure essentiële olie van hoge, therapeutische kwaliteit. Speciaal geselecteerd door Marlou op puurheid.

Deze informatie is puur voor persoonlijk gebruik. Het is niet de bedoeling dat de informatie gebruikt wordt voor eigen websites, blogs, workshops, voor eigen bedrijven alsook MLM bedrijven zoals Doterra, Young Living en anderen.

Melaleuca alternifolia

De Melaleuca bomen maken deel uit van familie van de Myrtaceae.

Ze worden Theeboom genoemd en er zijn wel meer dan 200 soorten waaronder de Kanuka, de Manuka, de Cajeput, de Niaouli en de Rosalina.

Ze komen voornamelijk voor in Australie en Nieuw Zeeland.

Teatree is eeuwen lang door de inheemse bevolking ingezet als middel voor allerlei kwalen en in het leger gebruikt als eerste hulp-middel.

De olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren.

De kleur is helder tot geel.

De geur kruidig, warm.

Teatree kan ingezet worden bij diaree, inwendige parasieten, tandvleesproblemen, mond infecties, mondzeertjes, schimmel van de mond/Candida albicans, kankerzweertjes, abcessen van het gebit, gyngivitis, rectale scheurtjes, aambeien.

Bij een verzwakt immuunsysteem, verstopte lymfe.

Bij vaginale schimmelinfecties.

Verkoudheid, virussen,griep, bronchitis, bijholteontstekingen, verstopte neus, hoesten, zere keel, keelamandel-ontsteking,kinkhoest,  bacteriele of virale luchtwegontstekingen, oorontsteking. 

Bij acne, schimmelinfecties aan de huid, nagels, voeten. vette huid, bulten, pukkels, abcessen, herpes virussen, gordelroos, koortslip, geinfecteerde wonden, snijwonden, insectenbeten, luizen, uitslag, zweren aan de benen/sptaderen, acne, rosacea, schimmelinfecties van allerlei delen van de huid, bij verbrande huid,eczeem, psoriasis, ringworm, bij roos.

Bij zenuwpijn.

Er is onderzoek gedaan naar het gebruik van Teatree op de huid bij mensen die een door-histamine opgewekte reactie kregen, de zwelling door vocht werd door het gebruik van Teatree sterkt verminderd.

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat Teatree werkzaam is bij hoofdroos, in shampoo's, bij pulmenare tuberculose via inhalatie, tegen vaginale schimmel/candidiase en werkt tegen het influenza Virus.

Bij bacterien en virussen in de lucht is Teatree inzetbaar alsmede ook bij bacterien op oppervlakten, aanrechten ed. Teatree is ook insectenwerend.

Bij Teatree net als bij andere olien is het belangrijk dat de kwaliteit goed is.

Er zijn voorvallen van vergiftiging met fatale afloop met het gebruik voorgekomen van Teatree olie bij katten waarbij slechte kwaliteit werd gebruikt. Door onderzoek is duidelijk geworden dat er altijd sprake was van het gebruik van slechte kwaliteit, vervalste of synthetisch nagemaakte olie vol chemisch vervuilende stoffen of overdoses.

Teatree koel en donker bewaren, liefst in de koelkast. Ze is ongeveer 2 jaar houdbaar. Als Teatree olie te lang open is, niet goed bewaard en inmiddels te oud, kan er bij gebruik op de huid een overgevoeligheidsreactie ontstaan.

Teatree is veilig voor iedereen, wees door de door de sterke lucht voorzichtig bij babies  kinderen en dieren.

Teatree van goede kwaliteit wordt door ervaren, holistische dierenartsen wel bij katten gebruikt maar beter is om het gebruik te vermijden en altijd te zorgen dat dieren bij een geurbron wegkunnen en er frisse lucht is. Teatree altijd verdunnen.

Deze voorlichting is puur voor informatieve doeleinden.

Bij ziekte altijd je huisarts raadplegen.

© 2017 - 2020 Marlou's Garden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel