Vorige Artikel 15 van 26 Volgende

Mirthe essentiële olie - Fragrance of Life - Myrtus communis - 10 ml.

€ 18,95 (inclusief 21% btw)

Pure essentiële olie van hoge, therapeutische kwaliteit. Speciaal geselecteerd door Marlou op puurheid.

Deze informatie is puur voor persoonlijk gebruik. Het is niet de bedoeling dat de informatie gebruikt wordt voor eigen websites, blogs, workshops, voor eigen bedrijven alsook MLM bedrijven zoals Doterra, Young Living en anderen.

Myrtus communis

De Myrthe of Mirte struik is een gtoenblijvende struik die 5 meter hoog kan worden. De struik heeft prachtige witte geurende bloemen en vormt daarna eetbare besjes.

Ze is oorsronkelijk afkomstig uit Afrika maar tegenwoordig wordt ze vooral in het Mediterraanse gebied gevonden.

Er kan olie verkregen worden van zowel de bloemen als de bessen maar voor medicinale doeleinden wordt de olie van de bladeren gebruikt, de olie uit de bessen wordt voonamelijk als smaakstof voor alcoholische drankjes gebruikt.

De naam komt van het Griekse woord Mirtos wat struik der liefde betekent.

Mirte komt in de Bijbel voor en de oorspronkelijke naam van koningin Esther, Hadassa betekent Mirte.

De olie wordt verkregen door stoomdestillatie van de bladeren en twijgen.

De kleur is lichtgeel.

De geur is aromatisch en fris kamferachtig.. doet wat denken aan Eucalyptus en dat komt doordat Mirte van dezelfde plantengroep als Eucalyptus en Tea tree komt.

Mirte heeft een gunstige invloed op disbalans in de Hormonen en daar is al de nodige onderzoek naar gedaan. Mirte heeft vooral invloed op de schildklier en de eierstokken. Mirte is een adaptogeen dwz dat ze de werking van een orgaan reguleert daar waar nodig is, bij Hypotheroidie, een traag werkende schildklier zal ze helpen zodat de werking van de schildkleier versnelt en normaliseert, als de schildklier te snel werkt zal ze helpen om te vertragen.

Net als Tea tree en Eucalyptus heeft Mirte een gunstige werking op de luchtwegen omdat ze slijmoplossend werkt. Dit kan helpen bij astma, hoesten en bronchitis, bij tuberculose, griep, verkoudheid, sinusitis, infecties. De olie is veilig en prettig voor ouderen en oudere kinderen. Goed inzetbaar dmv verdampen.

Mirte is antibacterieel, antiseptisch.

Mirte is reinigend en zuiverend voor de huid, is samentrekkend en geschikt voor de vette huid met grove porien, helpt bij acne en bij rimpels.

Inzetbaar bij hoofdpijn, krampen, oververmoeidheid, verkwikt en verbetert het humeur, kan helpen bij stress en depressie.

Niet gebruiken tijdens de eerste 3 maanden van de zwangerschap, niet gebruiken bij kinderen onder de 5 jaar.

Altijd verdunnen in een draagolie wanneer je Mirte op de huid gebruikt. Tenzij je met een therapeut werkt essentiele olien niet inwendig gebruiken.

Niet schadelijk voor honden en katten maar als je verdampt zorg dan voor ventilatie en dat dieren altijd van de bron van de geur weg kunnen komen.

Verdamp ongeveer een half uur tot een uur en zet daarna de verdamper uit.

 

 

 

 

© 2017 - 2020 Marlou's Garden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel