Vorige Artikel 14 van 26 Volgende

Mirre (wild) essentiële olie - Fragrance of Life - Commiphora myrrha - 10 ml.

€ 41,95 (inclusief 21% btw)

Pure essentiële olie van hoge, therapeutische kwaliteit. Speciaal geselecteerd door Marlou op puurheid.

Deze informatie is puur voor persoonlijk gebruik. Het is niet de bedoeling dat de informatie gebruikt wordt voor eigen websites, blogs, workshops, voor eigen bedrijven alsook MLM bedrijven zoals Doterra, Young Living en anderen.

Commiphora myrrha of Commiphora molmol

Ze komt uit de familie van de Burceraceae

Verschillende soorten komen vooral voor in woestijnstreken in Somalie, Jemen en Ethiopie maar de echte Commiphora myrrha wordt geteelt in Kenia, Tanzania, Zuid en West India, Ethiopie en andere Noord Afrikaanse landen.

Mirre is net als Wierook een gomhars, de hars wordt verkregen door te kerven in de bast van de struik. De vloeiende traan stolt en wordt verzameld, via stoomdestillatie wordt de essentiele olie verkregen.

De kleur is geel tot amber, de olie is dik, stroperig en kruidig, warm, zoet en enigszins rokerig van geur.

Dit is een van de olien die al in de oudheid en bij verschillende beschavingen werden gebruikt.

De betekenis van Mirre is bitter.

De belangrijkste verwijzing naar het gebruik van Mirre is in de Bijbel waar het kindje Yeshua door de Wijzen uit het Oosten Mirre, wierook en Goud als geschenk kreeg aangeboden. Geschenken die geschikt waren om aan een Koning te geven. In de Tabernakel en de Tempel was Mirre een bestanddeel van de Heilige zalfolie.

Mirre was in die tijd zeer kostbaar en werd voor allerlei kwalen ingezet.

Van oudsher werd Mirre gebruikt als geur in parfums en om andere geuren in een parfum langer vast te houden, om de doden te balsemen, als smaakstof in voedsel.

Het werkt gebruikt om wonden te verzorgen en als een pasta om bloeden te stelpen.

Mirre is een antioxidant, is antibacterieel, ontstekingswerend, schimmelwerend, antiseptisch, antispasmodisch, windafdrijvend.

Kan helpen bij de spijsvertering, bij veel gasvorming,opgeblazenheid, bij ontstekingen, spierkrampen en spasmen, bij verstoppingen aan de luchtwegen, bronchitis, longontsteking, tubercolose, kinkhoest, op de huid, bacteriele infectie, eczeem, psoriasis, schimmelinfecties, zwemmerseczeem, lidtekens, wonden, kloven, rimpels, bij zweren en aambeien en ringworm.

 In de mondverzorging wordt Mirre toegepast om tandvlees te beschermen en helpt bij keelpijn en verkoudheid, bij spruw en mondzweren. Mirre is inzetbaar voor een traag werkende schildklier.

Er wordt veel onderzoek gedaan naar het gebruik van Mirre bij kanker alsmede het gebruik van Wierook.

Mirre heeft een rustgevende en kalmerende werking en is een spirituele geur, uitermate geschikt voor tijden van gebed en meditatie.

Bij bacterien in de lucht en op oppervlakten, in schoonmaakproducten.

Veilig voor alle leeftijden maar niet voor zwangere of zogende vrouwen.

Mirre is geschikt voor dieren, honden, katten, vogels, paarden.

Houdbaarheid 7 jaar.

 

© 2017 - 2020 Marlou's Garden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel