Vorige Artikel 4 van 26 Volgende

Citroen essentiële olie - Fragrance of Life - Citrus limon - 10 ml.

€ 9,95 (inclusief 21% btw)

Pure essentiële olie van hoge, therapeutische kwaliteit. Speciaal geselecteerd door Marlou op puurheid.

Deze informatie is puur voor persoonlijk gebruik. Het is niet de bedoeling dat de informatie gebruikt wordt voor eigen websites, blogs, workshops, voor eigen bedrijven alsook MLM bedrijven zoals Doterra, Young Living en anderen.

Citrus limon, Citroen, behorend tot de Ruaceae familie. Deze olie is Biologisch.

Waarschijnlijk komt de Citroen van oudsher uit Azie maar inmiddels worden de meeste Citroenen geteeld in Italie, Amerika, Cyprus, Argentinie en Sicilie.

Voor de Citroenolien wordt het buitenste gedeelte van de rijpe verse schil gebruikt maar Citroenolie wordt ook gedestilleerd.

Gedestilleerde olie wordt mn in de voedselindustrie gebruikt omdat hij als inferieur wordt gezien tav koudgeperste olie. Geur is scherp en fris, citrusachtig.

Uitgeperste olie kan phototoxisch zijn, dus bij gebruik op de huid 12 uur niet in de zon of zonnebank. Gedestilleerde olie is niet phototoxisch maar wanneer de olie te oud is kan hij huid-overgevoeligheid veroorzaken doordat deze geoxideerd is.

Citrusolien kunnen 1-3 jaar bewaard worden maar altijd donker en koel, liefst in de koelkast.

Citroen is uitermate antibacterieel en antiviraal, ontstekingswerend, antiseptisch, antioxidant,

Uitstekend bij griep en verkoudheid en verdampen om de lucht te reinigen.

Voor inwendig gebruik is Citroenolie niet geschikt, neem dan vooral verse citroen of citroensap.

Het is een van de meest uitstekende luchtverfrissers en reinigers, het is een ontgifter, helpt bij circulatie, bij spataderen, aambeien, bij trage spijsvertering, bij trage of verstopte lymphewerking, bij arthritis, rheumatische klachten, spier en gewrichtspijnen, opgezette gewrichten, jicht.

Bij algehele zwakte, hoofdpijn, moeite met focussen.

Voor de huid, bij acne, bulten, vorge huidveroudering, vette huid, gebroken haarvaatjes, rosacea en couperose, grauwe vale huid, cellulitis, zweertjes, herpes, gebroken bloedvaatjes, spataderen.

Angst, onrust, depressie, woede, geirriteerdheid.

 

© 2017 - 2020 Marlou's Garden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel