Vorige Artikel 1 van 26 Volgende

Bergamot essentiële olie - Fragrance of Life - Citrus bergamia - 10 ml.

€ 16,95 (inclusief 21% btw)

Pure essentiële olie van hoge, therapeutische kwaliteit. Speciaal geselecteerd door Marlou op puurheid, gebotteld in Collendoorn.

Deze informatie is puur voor educatief en persoonlijk gebruik, ze is bedoeld om de genezende kracht van het lichaam te versterken. Ze is niet bedoeld om te diagnosticeren of ziekten te behandelen. Bij gezondheidsklachten en ziekten wordt dringend aangeraden om naar uw eigen Huisarts te gaan..

Het is niet de bedoeling dat de informatie gebruikt wordt voor eigen websites, blogs, workshops, voor eigen bedrijven alsook MLM bedrijven zoals Doterra, Young Living en anderen.

 

Bij het verstrekken van de volgende informatie beroepen wij ons op het ook ons toekomende recht op vrijheid van meningsuiting, zoals dat ondermeer wordt gewaarborgd in artikel 10 lid 1 van het Europees Verdrag ter bescherming van de Rechten van de Mens en de fundamentele vrijheden.

Citrus  aurantium var. Bergamia

De naam Bergamot is afkomstig van de Italiaanse stad Bergamo. De Bergamot is een citrusvrucht, een kruising tussen bittere Sinaasappel en Citroen. Ze lijkt op een mini-sinaasappel.

Bergamot behoort tot de familie van de Rutaceae. Ze wordt vooral verbouwd in Zuid-Italie, Azie en de Ivoorkust.

Bergamot olie wordt gewonnen door de koude persing van de buitense delen van de schil van de onrijpe vrucht, ze is groen-oranje van kleur, de schil kan ook gedestilleerd worden.

Deze olie is afkomstig van de koude persing!

Bergamot wordt veel in de parfumindustrie gebruikt maar ze staat bekend als smaakstof in  Earl Grey thee.

Vanuit de Aromtherapie is de mening toegedaan dat de essentiele olie van Bergamot verdovend, anti-bacterieel, ontstekingswerend, slijmoplossend, is, kan weken als antidepressivum, krampstillend, antiviraal, antiseptisch, desinfecterend, rustgevend is Vanuit de Aromatherapie is de mening toegedaan dat Bergamot kan helpen bij arthritis-klachten, spierkrampen, pijnen, spasmen

dat ze kan helpen bij zenuwpijnen en hartkloppingen.

De koudgeperste olie is Phototoxisch, dat houdt in dat je deze versie van Bergamot niet moet gebruiken als je lichaam blootgesteld wordt aan zon of zonnebank. Altijd minimaal 12 uur wachten anders kunnen er huidklachten ontstaan, roodheid, blaasjes en mogelijkheid tot allergische reactie voor bergamot.

Dit geldt niet voor olie die GEDESTILLEERD is. 

Vanuit de Aromatherapie is de mening toegedaan dat het heilzaam kan zijn bij maagklachten, gasvorming, krampen.

bij verkoudheid, griep, infecties, virussen, ontstekingen.

bij eczeem, psoriasis, schimmelinfecties, wonden, jeuk, geirriteerde huid.

bij bronchitis, tubercolose, vastzittende hoest, longontsteking.

bij onrust, depressie, angst, stress, slapeloosheid.

Voorzichtigheid geboden bij gebruik in de buurt van Katten, voor honden is het geen probleem.

Voor iedere leeftijd geschikt, ook voor zwangere vrouwen.

 

 

 

© 2017 - 2020 Marlou's Garden | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel